En glasvägg är en form av rumsavdelare bestående av glas och ramar, och ofta också en dörr. Exakt utformning av glasväggen beror på lokalens förutsättningar. Många företag väljer att installera glasväggar på sitt kontor för att ge det en öppen känsla, vilket både bidrar till en större och ljusare miljö. Utöver den designmässiga skillnaden erbjuder glasväggar olika fördelar som ljudisolering och insynsskydd, baserat på val av glas. Slutligen går glasväggen att bestycka med en rad olika beslag för att ge det en unik finish. I vår glasväggskonfigurator kan ni själva med enkelhet bygga er glasvägg och välja bland olika material, färger, antal spröjs, beslag och mycket mer.
Visa: 12 30 60

3 karmhål båda sidorna

Artikel:
162163
ROCA
602

Fördelar med glasväggar

Ett enkelt sätt att skapa nya luftiga utrymmen i kontorsmiljö

En av de mest uppenbara fördelarna med glasväggar är deras mångsidighet och möjligheterna de ger att skapa nya utrymmen. Har ert kontor exempelvis en stor öppen planyta kan ni med glasväggar enkelt bygga nya kontorsrum utan att lokalen känns mindre. I jämförelse med att sätta upp nya väggar är glasväggar kostnadseffektivare och smidigare, vilket gör dem till en mycket attraktiv lösning vid utformning av nya utrymmen i kontorsmiljö.

Ljudisolering skapar arbetsro och bibehåller det öppna landskapet

Våra moderna glasväggar är utformade med ljudisolering i åtanke, vilket ger en tystare arbetsmiljö. Denna egenskap gör att du kan skapa en öppen och ljus kontorsmiljö samtidigt som det finns en nödvändig avgränsning mellan rummen i form av ljudreduktionen, som möjliggör hög produktivitet och arbetsro. Våra väggar har som standard en ljudreduktion på upp till 35 dB, med möjlighet att beställa glasväggar med extra tjockt glas för ännu större ljuddämpning.

Olika typer av glasväggar

Rumsavdelare i glas kan ha lite olika namn. Industrivägg, skiljevägg, New York-vägg, glasvägg med flera. Glasväggen finns i olika varianter och nedan kommer vi gå igenom de vanligaste:

Glasvägg eller skiljevägg

Denna typ av vägg är utrustad med avlånga glaspartier som oftast går från golv till tak och har en dörr eller en dubbeldörr som öppning. Detta är produkten för kontorsmiljöer där man eftersöker en mer avskalad och minimalistisk look. Karmar av denna modell är vanligen utplacerade enbart i golv och tak, med färger som adoniserad aluminium eller svart.

Industrivägg eller New York-vägg

I kontrast till en vanlig glasvägg, som har en renare look med öppna glaspartier, har en industrivägg kvadratiska spröjs utmed hela väggen. Dessa spröjsprofiler monteras vanligen i efterhand och ger glasväggen en modern och industriell look, vilket är en väldigt efterfrågad design. En industrivägg kontra en glasvägg ger bortsett från designen en något ökad avskildhet genom de tydligt markerade svarta listerna.

Beslag och tillbehör till glasväggar

Dörrtrycken, lås och dörrstängare är de beslag som går att anpassa, utöver själva väggens design.

Dörrtrycke

Välj mellan vanligt handtag med lås och nyckel, ett draghandtag utan låsanordning eller handtag med kopplad elektronik och kodlås. Det sistnämnda alternativet kräver installation av en el-zon, vilket minskar glasytan något, genom en bredare karm vid dörrhandtaget.

El-zon

El-zonen inkluderar även följande möjliga installationer: strömbrytare, kodlås, bokningspanel och värme/ventilationsstyrning.

Lås

Välj mellan olika modeller som ASSA Modullås 565, 504, 506, 509 eller ROCA Easy / ABLOY. Baserat på funktion och önskad säkerhetsklassning kan vi rekommendera er olika låstyper

Dörrstängare

I konfiguratorn kan du välja mellan RG-578 och RG-568 . RG-578 är en mindre modell med en något mindre synlig glidskena som monteras på dörrens insida. RG-568 är en smidig dörrstängare där armen fästs i själva dörrbladet och stängningsmekanismen i dörrkarmen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips, guider och senaste nytt direkt i din inkorg.

Genom att skicka din e-postadress till oss och prenumerera på vårt nyhetsbrev så accepterar du innehållet i vår integritetspolicy. Du kan hitta tidigare nyhetsbrev här

© Göthes Industribeslag AB 2024