Göthes har under september och oktober förvärvat 3 företag.

Syftet med affärerna är att göra oss redo på en stark tillväxtmarknad, där både storlek, kompetens, professionalism och tillgänglighet på alla nivåer är nödvändiga hörnstenar för att möta framtidens ökade krav på produkt - och marknadsutveckling.
 
Den nya koncernstrukturen gör att vi kan möta de ständiga förändringarna på marknaden effektivare och möta våra befintliga som presumtiva kunders behov idag som imorgon.
 
Göthes AB, Industribeslag Sjögren AB, Dala Teleservice AB samt LOTECH AB har tydliga synergier eftersom att bolagen har kompletterande produkter, kompetenser samt kundportföljer.
 
Vi har därmed goda förutsättningar för att gemensamt möte de tekniska och marknadsmässiga förändringarna.
 
Tillsammans blir vi väl positionerade för att ytterligare kunna ta marknadsandelar, genom att kombinera erfarenhet, teknik och produktportföljer och därmed uppnå ökade möjligheter till produkt - och marknadsutveckling på en stark tillväxtmarknad.
 
Företagsbeskrivningar:
 
  • Industribeslag har sedan 1989 specialiserat sig på att förse tillverkare av dörrar, fönster samt fasader med kvalitetsbeslag och automatik från ledande svenska och utländska leverantörer. Företaget finns i Kungsbacka söder om Göteborg och omsätter idag knappt 60 miljoner kronor.
  • Göthes AB grundades 1861 och är ett företag som marknadsför beslagssystem, säkerhetslösningar och teknikprodukter. Koncernen har 30 medarbetare och omsätter cirka 160 miljoner kronor.
  • Dala Teleservice grundades 1990 och arbetar med försäljning, projektering, programmering, driftsättning, installation, dokumentation, service och utbildning inom passersystem, inbrottslarm, brandlarm, Tv-övervakning (CCTV), trygghetslarm samt signal och telesystem. DTS omsätter 8 miljoner kronor och har 7 medarbetare.
  • Lotech AB etablerades 2001 och installerar och utför service på inbrottslarm, ensamlarm, passersystem, driftlarmer och fjärravläsning/styrning. Egen verkstad för kundanpassade lösningar och elektronikreparationer. Lotech omsätter 3 miljoner kronor och har 1 medarbetare.
 
Götheskoncernen omsätter efter dessa ägarkonsolideringar, 226 miljoner kronor med 50 medarbetare, under 2014.
 
Om du har ytterligare frågor tveka inte att kontakta Göthes Ägare och VD, Håkan Östlund på 070-313 48 00 alternativt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Göthes AB
Roxnäsvägen 14
Box 1928
791 19 Falun

Falun 010-48 34 000

Falun 010-48 34 020