ASSA OEM har i höst kommit ut med två nya låstyper som ska ses som en vidareutveckling av företagets godkända låssortiment. De nya lås-typerna heter ASSA Connect 510 och ASSA -Connect 2500. De tänkta användningsområdena är i säkerhetsdörrar, ytterdörrar, lägenhetsdörrar och loftgångsdörrar.

 

GS

Anders Håkanson, som är produktchef för Låshus inom ASSA OEM säger att båda låsen uppfyller de idag högsta möjliga säkerhetscertifieringsklasserna för låshus i både SS3522 och SS EN 12209. En bidragande orsak till detta är den massiva 10mm hakregeln.
Låsen har dessutom två andra intressanta -funktioner:
1) Brukaren låser ut hakregeln med trycket och blockerar sedan handtaget genom att vrida nyckeln. Det innebär att låsets hakregel inte utsätts för listtryck i de fall man försäkrar sig om att dörren är låst genom att trycka ner handtaget. Det ger en smidig låsning och upplåsning samt en snabb och enkel bekräftelse på att man har låst sin dörr.
2) Låsen bidrar till även till att minimera -energi-läckaget. Eftersom man på en låst dörr med något av dessa lås aldrig kan dra in tryckesfallet så undviker man att skapa en dörrspringa som brukar innebära onödigt värme och energiläckage.
Skillnaden mellan 510-50 och 2500-50 är att ASSA Connect 2500-50 har funktionen ”borta-säkert och hemmabekvämt”. Alltså, när brukaren är borta går det att ställa låset så att det enbart går att öppna med en nyckel från in eller utsidan. När upplåsning sker med nyckel kopplas automatiskt vredfunktionen in.
– Dessa lås har fått ett positivt bemötande på marknaden, vilket naturligtvis är väldigt roligt och visar att det finns ett behov av dessa låstyper, säger Anders Håkanson.
Kontakta gärna Göthes för mer information.

Göthes AB
Roxnäsvägen 14
Box 1928
791 19 Falun

Falun 010-48 34 000

Falun 010-48 34 020