After work

Välkommen till den lite lättasammare sidan av Göthes! För att trivas på jobbet måste man ibland koppla av och tänka på annat. Under den här rubriken kommer du att hitta tävlingar, intressanta tips och olika aktiviteter. Kika in då och då - sidan uppdateras kontinuerligt med nya "fästligheter" från Göthes!

Barndiabetes Fonden

Barndiabetesfonden
Göthes har under många år stöttat Barndiabetsfonden och forskningen kring barndiabetes. Allt med målet att lösa gåtan med den svåra sjukdom som årligen drabbar många barn och ungdomar.

Leksands IF

Leksands IF
Göthes har under många år stöttat Leksands IF.

Vale das areias

Vinet
Göthes Vin produceras i Portugal av den ambitiöse och innovative vinmakaren Vale das Areias i Estremadura 50 km norr om Lissabon. Vinet är i sin ungdom rikt fruktigt, kraftfullt och visar lite kärva drag. Tiden utvecklar såväl vin som vänskap till en komplex och harmonisk upplevelse där varje möte bjuder på en ny glädjestund. Det gäller Göthes Vin såväl som relationerna till våra affärspartners.

Vindiplom

Mötes öl

Ölet
Göthesölen "arton sextioett" produceras av Nils Oscars byggeri i Nyköping och är deras Pils. Arton sextioett är ett ljust, friskt öl med hög och stram beska. Ölet får sin omisskännliga eleganta arom från den ädla Tjeckiska Saazer-humlen som ger ölet en frisk, slank och elegant karaktär. Arton sextioett passar utmärkt till skaldjur, kryddstark mat mm. Du kan även njuta den helt på egen hand precis som den är, men drick den helst inte direkt ur flaskan eftersom man då går miste om alla de fina nyanser som kommer från de fina råvarorna och den långsamma kalljäsningen. Serveras lämpligen vid 8–10 grader, och vid trevliga sammankomster.

  

Hockey

På Göthes har vi genom åren varit en aktiv sponsor till Leksands IF. Vi vill mer än gärna fira Leksands framgångar med Dig som affärspartner till Göthes. Om du är interesserad av att se ditt favoritlag med oss, tveka inte att kontakta din kontaktperson hos oss. Vi hjälper gärna till med att ordna biljetter, boende och konferenser. 

 

                             

 

                 

 

                            

 

Recept

Dalamjöd
oltunnaSå här bryggde man mjöd på Hälla, Stora Kopparbergs socken 1936 (receptet hämtat ur Aina Hedlunds receptbok).

  • 8 l vatten
  • 1/2 kg socker
  • 1/2 kg farinsocker
  • 1 citron
  • 1/2 dl humle eller 1 flaska öl
  • 1/4 tsk jäst
  • russin
  • socker

Sockret upplöses i det kokande vattnet. Citronen skalas och det vita skäres bort varefter citronen skäres i skivor och kärnorna borttages. Det kokande vattnet slås över citronskalen och citronskivorna jämte den i hett vatten sköljda humlen. Användes öl i stället för humle tillsättes det samtidigt med jästen. När blandningen kallnat ivispas jästen, upplöst i lite ljumt vatten. Låt mjödet jäsa till följande dag då det silas och tappas på flaskor. I varje flaska lägges några sköljda russin och lite socker varefter flaskorna korkas och överbindas. De få stå över dagen i rumsvärme. Förvaras sedan på kallt ställe.

Falubrännvin
brannvinTa en flaska (70 cl) okryddad vodka eller brännvin och häll över i en större butelj på 1 liter (alternativt häll över 20 cl i en annan flaska). Tillsätt en tesked hel fänkål, en tesked hel kummin, en halv stjärnanis, en påse pomeransskal, som bryts i mindre bitar. Låt stå i cirka fyra till fem dagar. Omskakas ibland. Blandningen får därmed en gul färg.

Filtrera brännvinet, tillsätt cirka 1 dl socker. Skaka blandningen i fem minuter tills sockret lösts upp. Filtrera igen. Tillsätt nu ytterligare brännvin efter smak. Avsmaka till bladningen känns bra. Kryddorna ska ha en balans mellan styrka och socker. Det kan vara bra att ha ytterligare vodka till hands – förutom den del som fanns ifrån början. När det känns gott ska man tillsätta saften av en halv citron samt 4 cl whisky.

Göthes AB
Roxnäsvägen 14
Box 1928
791 19 Falun

Falun 010-48 34 000

Falun 010-48 34 020